Omleta umpluta cu ciuperci

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 8 oua,
  • 1 ceapa,
  • 8 ciuperci mai mari taiate felii,
  • 2 linguri patrunjel verde (taiat cu foarfeca),
  • 60 g unt,
  • sare,
  • piper macinat.

Mod de preparare

Spargeti 4 oua intr-un castron si 4 in altul, sarati-le, piperati-le, bateti-le si puneti-le deoparte.

Curatati ceapa, tocati-o marunt si prajiti-o in 10 g de unt pana ce se rumeneste usor. Rasturnati ceapa intr-o strecuratoare, lasati-o sa se scurga, incorporati-o intr-una din cele doua omlete (crude) si amestecati bine cu o spatula.

Incingeti intr-o tigaie 20 g de unt, turnati omleta cu ceapa si lasati-o sa se inchege, amestecand cu spatula si ridicand marginile (ca sa ajunga dedesubt si ouale crude de deasupra).

Intr-o alta tigaie, incingeti 10 g de unt, caliti ciupercile taiate felii, lasati-le sa se scurga intr-o sita si presarati-le peste omleta cu ceapa.

Incingeti si restul de unt, turnati ouale batute din cel de-al doilea castron si lasati-le sa se inchege. Incalziti putin omleta cu ceapa si ciuperci, acoperiti-o cu omleta natur, presarati deasupra patrunjelul verde si serviti-o imediat.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise