Orez asortat cu legume

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Orezul salbatic cu bob lung sau cel rosu si negru nu este pe gustul tuturor, fierberea lor este diferita si oricum ramane putin al dente fata de orezul nostru pufos.Eu il folosesc mult la preparatele chinezesti si la garnituri asa ca daca nu este pe gustul dumneavoastra nu-l incercati.
  • 1 castron mic de mazare
  • 2 cepe mari
  • Albitura
  • 1 dovlecel mic
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei verde
  • 1 morcov
  • Orez alb
  • Orez rosu
  • Orez negru
  • Curry
  • Sos de soia dulce
  • Sos de soia sarat
  • 1 bucata ghimbir proaspat

Mod de preparare

Ceapa, albitura si ardeiul se toaca marunt. Ghimbirul curatat se taie felii subtiri. Morcovul se da prin razatoarea mica si dovlecelul se taie cubulete. Se spala o cana de orez (amestec in parti egale de orez alb, rosu si negru). Se caleste ceapa in ulei incins, ghimbirul, ardeiul si morcovul. Calim apoi si orezul bine scurs. Adaugam si dovlecelul si la urma mazarea. Stingem cu supa de carne fierbinte (supa de legume daca o faceti de post). Lasam sa fiarba si la urma adaugam condimente, sos de soia dulce si putin sos sarat. Nu este necesar sa adaugam sare caci sosul de soia este destul de sarat.Gustam cele trei feluri de orez si lasam pana au fiert toate.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise