Orez cu ciuperci

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • cca 300 grame orez
  • 500 grame ciuperci
  • 1 ceapa
  • 1 morcov potrivit de mare
  • frunze de patrunjel
  • ulei
  • piper
  • boia
  • vegeta.

Mod de preparare

Ciupercile se curata ,se spala,se taia bucati mici si se prajesc intr/o cratita unde am pus putin ulei,l ceapa mica taiata,putin boia de ardei si putina Vegeta.Se lasa sa se caleasca pina cind scade sucul si se iau de pe plita.

Orezul,dupa ce se spala,se pune intr/o cratita peste care turnam apa.Dupa ce este fiert se ia de pe foc,se strecoara si se trec citeva jeturi de apa rece peste el.Se pune deoparte.

Intr/o cratita punem citeva linguri de ulei,peste care punem morcovul ras pe razatoare in fisii mici si lasam sa se caleasca putin.Turnam orezul fiert si ciupercile amestecind sa se omogenizeze bine.Adaugam dupa gust vegeta,piper,lasam cca 10 minute la foc mic,amestecam sa nu se prinda.Luam de pe plita si apoi presaram frunzele taiate de patrunjel.Se serveste caldut cu muraturi.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise