orez cu lapte

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1500l lapte
  • 300g orez
  • 150 g zahar
  • 5 g sare
  • 10 g zahar vanilat
  • 3 g scortisoara.

Mod de preparare

Se alege orezul de impuritati si se spala.Scortisoara se macina.Se fierbe laptelr.Cand da in clocot,se adauga orezul,amestecandu-se continuu.Se continua fierberea la foc moderat.Cu 10 min inainte de terminarea fierberii se adauga zahar si sare ,amestecandu-se continuu pt a nu se lipi de vas.Inainte de a se raci se presara cu scortisoara pe deasupra

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise