Orez cu lapte de cocos

Punem intr-un vas, pe foc, laptele de cocos si laptele dulce.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 cescuta orez
  • 1 conserva lapte de cocos 400g
  • 400 g lapte dulce (masurat cu aceeasi conserva de la cel de cocos)
  • 3 linguri zahar
  • scortisoara (optional)

Mod de preparare

Punem intr-un vas, pe foc, laptele de cocos si laptele dulce, amestecam sa se desfaca laptele de cocos cu cel dulce, iar cand incepe de fiarba, adaugam orezul spalat bine.

Lasam sa fiarba la foc mic, amestecand din cand in cand pana ce orezul este facut (cca. 20-25 minute).

In ultimele minute, punem si zaharul, mai lasam putin si stingem focul.

Se serveste cald la micul dejun sau in orice parte a zilei!

Noi am servit cu scortisoara, sau dupa preferinte cu gem, miere sau simplu!

Tips: Zahar se pune in functie de cat de dulce va place.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise