Orez cu legume

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • o cana orez
  • 3 cani apa
  • 4-5 linguri ulei
  • un morcov potrivit
  • cateva ciuperci proaspete
  • un ardei gras verde sau rosu
  • marar taiat fin
  • sare, piper, vegeta

Mod de preparare

Se spala orezul in mai multe ape si se lasa la inmuiat.

Se rade jumatate din morcov iar jumatate se toaca marunt.

Ardeiul si ciupercile se taie feliute.

Se calesc legumele in ulei.

Se pune orezul in apa cu sare la fiert. Cand e fiert pe jumatate se adauga si legumele calite .

Spre sfarsit se pune mararul , piperul si se potriveste gustul cu sare si vegeta.

Servim orezul ca garnitura la diverse mancaruri ,

sau daca tinem post servim cu o salata de legume.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise