Orez cu mere si nuci

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g orez (cu bobul rotund), 1 varf de cutit de sare, 1 baton de vanilie, 1 l suc de mere, 3 mere, 2 linguri zahar, 20 g unt sau margarina, 1 pahar (200 g) cu frisca, 2 linguri alune taiate.
  • (pentru 4 portii)

Mod de preparare

Se pune la fiert sucul de mere cu orezul, sarea si batonul de vanilie. Cand da in clocot se face focul mai mic si se lasa sa mai fiarba 15 minute, apoi inca 10 minute (la foc foarte mic), sa se umfle. Se spala merele, se taie in patru, se scot samburii si partea lemnoasa, dupa care se taie felii. Intr-o tigaie se lasa sa se topeasca zaharul si untul (margarina), apoi se adauga merele, intorcandu-le pe ambele parti. Se incorporeaza - impreuna cu frisca - in orezul racit. Cand sunt usor caramelizate, se pun intr-un vas, peste orez. Deasupra se presara alunele usor prajite, fara grasime.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise