Orez cu morcovi, gutui si mere

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g orez,
  • 1 gutuie mica,
  • 1 mar,
  • 2 morcovi,
  • 1 ceapa mare,
  • sare,
  • piper,
  • cateva nuci sau alune.

Mod de preparare

Se pune orezul la inmuiat (1-6 ore - eu l-am pus la inmuiat dimineata si l-am gatit seara). Se pune la fiert, proportia 1:3 orez-apa, cu putina sare si putin ulei (sau unt etc). Cand da in clocot, se scoate de pe aragaz si se baga, acoperit, la cuptor la foc mic. Intre timp se taie feliute subtiri morcovii, gutuile, marul si ceapa si se calesc in tigaie cu putin ulei. Cand se inmoaie putin, se adauga peste orez, se amesteca bine si se mai lasa 10 - 15 minute la cuptor.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise