OREZ CU ROSII LA CUPTOR

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 cana cu orez
  • 1kg rosii
  • 1/2 cana cu ulei
  • 1 capatana de usturoi
  • 3 ardei grasi
  • 1 legatura de patrunjel
  • 10 masline negre

Mod de preparare

Se indeparteaza coaja si semintele rosiilor si se taie marunt. Ardeii se taie solzisori, usturoiul se taie felii, patrunjelul se toaca fin, iar maslinele se taie rondele.

Intr-o tava unsa cu ulei se pune o treime din cantitatea de rosii, se presara cu sare si piper, se aseaza peste ea ardei, usturoi si patrunjel.

Orezul nefiert se amesteca cu maslinele si o jumatate din cantitate se aseaza peste stratul de rosii din tava.

Se aseaza inca un strat de rosii (jumatate din cantitatea ramasa), ardei, patrunjel, usturoi, sare, piper si orezul ramas.

Se pune cantitatea de rosii ramasa, se orneaza frumos cu ardei si usturoi, se presara sare, piper si putin patrunjel si se da la cuptor.

Focul trebuie sa fie potrivit pentru a fierbe usor, timp de 30-40 minute. Se serveste rece. Se poate servi cu friptura sau carnati prajiti daca nu se tine post

Pofta buna!!!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise