Orez cu rosii la cuptor - de post

Timp pregatire
65 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 cutie cu roşii decojite taiate de 400g
  • 1 căpăţână usturoi
  • 1 ceaşcă ulei
  • 1/2 kg orez
  • 2 ardei roşii tăiaţi julien
  • 2 ardei verzi tăiaţi julien
  • 1 legătura pătrunjel fin tocat
  • 1/2 ceaşcă măsline negre tăiate felii
  • sare şi piper

Mod de preparare

Jumătate din cutia de roşii decojite tăiate se pune într-o tavă care se tapetează cu ulei, se presară deasupra sare, piper, pătrunjel, usturoi tăiat felioare şi ardei roşu şi verde. Orezul spălat bine(nefiert) se amestecă cu măslinele şi cu pătrunjel tocat. Jumătate din orez se pune în tavă peste stratul de roşii. Peste el se toarnă jumatate din roşiile care ne-au rămas, ulei, sare, piper, usturoi taiat feliuţe, ardei, pătrunjel. Se pune restul de orez, iar deasupra roşii, ardei, pătrunjel, sare, piper, usturoi. Se bagă tava în cuptor la foc potrivit ca să fiarbă încet, cel puţin 45 minute. Se serveşte rece.

Poftă bună!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise