Orez fiert egiptean

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 225 gr orez
  • 1/2 l apa
  • 2 lingurite de vegeta
  • 25 g unt sau margarina

Mod de preparare

Se fierbe apa cu vegeta. Se spala orezul si se lasa sa se scurga bine. Se incinge pina se rumeneste usor. Se pune restul de orez si se amesteca un minut. Se toarna apa cu vegeta. Se pune capacul. Se lasa sa fiarba, fara sa se amestece, cam 12 minute. Orezul trebuie sa fie uscat si stralucitor.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise