Orez in lapte caramel

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 200 g orez (cu bobul rotund),
  • 1 l lapte,
  • 150 g zahar,
  • 30 g unt.
  • Pentru caramel: 150 g zahar.

Mod de preparare

Se introduce orezul in apa clocotita si se lasa sa se opareasca 5 minute, dupa care se scurge. Intr-o cratita mare se pune la fiert laptele cu zaharul, se toarna orezul in ploaie, amestecand incontinuu, se acopera cratita cu un capac si se lasa sa fiarba 45 de minute la foc foarte mic. - Se prepara caramelul (nu prea inchis la culoare) din zahar si foarte putina apa si se toarna in sase forme, care se rasucesc, ca sa se acopere si peretii. Se incinge cuptorul la 180°C si se introduce un vas umplut pe jumatate cu apa. Se ia orezul de pe foc, se incorporeaza untul (amestecand), se toarna in forme, acestea se baga in cuptor in vasul cu apa si se fierbe orezul la bain-marie circa 15 minute. Se lasa sa se raceasca in cuptor, apoi se rastoarna si se serveste caldut sau rece.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise