ouă cu şuncă

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ouă 6 buc.
  • şuncă afumată (prosciutto crudo)150 gr.
  • ceapă verde 1 leg.(sau după caz 1 ceapă roşie mare)
  • boia de ardei 3 gr.
  • piper negru 1 gr.
  • cimbru măcinat 1 gr.
  • sare 2 gr.
  • pătrunjel verde 1 leg.
  • castraveţi acri şi morcovi muraţi
  • ulei floarea soarelui 20 gr..

Mod de preparare

Tigaia se încinge bine, după care şunca afumată(tăiată în felii subţiri) se prăjeşte în ulei. Când s-a prăjit uşor pe ambele părţi, se adaugă ceapa şi se căleşte uşor. Se adugă un praf de cimbru, boia de ardei şi piper.Separat, într-un bol, ouăle se bat, se sărează şi se toarnă peste şunca şi ceapa călită. Când se îngroaşă compoziţia, se întoarce cu o spatulă pe cealaltă parte şi se mai lasă circa 1 minut. Se aşază pe o farfurie asezonând cu castraveţi muraţi, morcovi şi pătrunjelul tocat mărunt deasupra.

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Doriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...

Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise