Oua Benedicte

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4oua 2 chifle mici 2 fire de patrunjel verde
  • sare piper.Pentru sos:2galbenusuri
  • 200gr.unt foarte rece
  • 1lingurita zeama de lamaie.

Mod de preparare

Puneti sa fiarba intr-o oala- nu prea inalta-1l.de apa si 2lg. otet(de preferinta alb).Spargeti un ou intr-o ceasca, rasturnati-l usor in apa clocotita si lasati-l sa se patrunda un minut si jumatate. Intoarceti-l pe partea cealalta- cu lingura pentru spuma- si lasati-l sa fiarba inca 1min. si jumatate, scoateti-l din oala si puneti-l sa se scurga pe hartie absorbanta. Procedati la fel si cu celelalte oua .Preparati sosul: puneti intr-un castron galbenusurile impreuna cu o lingura de apa rece, asezati castronul pe bain- marie si bateti bine pana ce devin spumoase.Adaugati untul rece taiat cubulete -putin cate putin-, amestecand fara intrerupere.Incorporati zeama de lamaie si continuati sa mestecati pana ce sosul devine neted si consistent.Sarati si piperati.Taiati chiflele in doua (pe orizontala),prajiti-le putin si asezati pe fiecare jumatate cate un ou.Presarati putina sare si piper, turnati peste oua sosul, decorati-le cu frunzulite de patrunjel si serviti-le imediat.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise