Oua cu ardei gras

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 oua,
  • 1/2 ardei gras verde,
  • 1/2 ardei gras galben,
  • 1 crenguta de busuioc,
  • 4 lingurite smantana (sau frisca nebatuta),
  • 30 g unt,
  • 1 lingurita ulei,
  • sare,
  • piper.

Mod de preparare

Spalati si stergeti cu un servet jumatatile de ardei, curatate de seminte si nervuri, si taiati-le fasii.

Puneti-le intr-o tigaie mica de teflon, turnati peste ele 1 lingurita de ulei, sarati, piperati, acoperiti tigaia cu un capac, lasati-le sa se caleasca incet, la foc mic si scurgeti-le, apoi, pe hartie absorbanta.

Incingeti cuptorul la 180gr..

Topiti untul, ungeti cu el 4 forme mici termorezistente si tineti-le 5 minute la congelator.

Repartizati fasiile de ardei in cele 4 forme si adaugati cate o lingurita de smantana (sau de frisca), 3-4 frunzulite de busuioc si cate un ou crud. Sarati, piperati, dati-le la cuptorul incins, lasati-le 5-6 minute sa se inchege albusul si serviti-le imediat.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise