Oua cu bacon in sos de mustar

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500-750g cartofi
  • 6-8 oua
  • 6-8 felii bacon
  • un fir praz
  • 2 linguri unt
  • 1 lingura faina
  • 250ml supa
  • 4 linguri smantana
  • 2 linguri mustar
  • 2 linguri ulei
  • piper, zahar(optional),sare
  • 2 linguri patrunjel

Mod de preparare

Se decojesc cartofii, se taie si se fierb in apa cu sare timp de cca. 20min.

Ouale se fierb tari 10 min. Se trec prin apa rece si se decojesc. Se curata prazul si se taie rondele. Se incinge 1 lingura de unt, se introduce inauntru prazul si se caleste 5-7 min.

Se topeste 1 lingura de unt si se caleste inauntru faina.Se inglobeaza treptat supa si se lasa sa fiarba 5 min. Se inglobeaza smantana si mustar, sare, piper si zahar(putin).

Fiecare ou se infasoara intr-o felie de bacon. Se incinge uleiul intr-o tigaie si se prajeste inauntru ouale.

Se scot ouale prajite din tigaie si se aseaza pe un platou adanc, impreuna cu sosul si cu prazul.

Se scurg cartofii, se lasa sa se racoreasca putin si se presara deasupra patrunjel.

Se servesc alaturi de oua, in sosul de mustar.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise