Oua cu bacon in sos de mustar

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500-750g cartofi
  • 6-8 oua
  • 6-8 felii bacon
  • un fir praz
  • 2 linguri unt
  • 1 lingura faina
  • 250ml supa
  • 4 linguri smantana
  • 2 linguri mustar
  • 2 linguri ulei
  • piper, zahar(optional),sare
  • 2 linguri patrunjel

Mod de preparare

Se decojesc cartofii, se taie si se fierb in apa cu sare timp de cca. 20min.

Ouale se fierb tari 10 min. Se trec prin apa rece si se decojesc. Se curata prazul si se taie rondele. Se incinge 1 lingura de unt, se introduce inauntru prazul si se caleste 5-7 min.

Se topeste 1 lingura de unt si se caleste inauntru faina.Se inglobeaza treptat supa si se lasa sa fiarba 5 min. Se inglobeaza smantana si mustar, sare, piper si zahar(putin).

Fiecare ou se infasoara intr-o felie de bacon. Se incinge uleiul intr-o tigaie si se prajeste inauntru ouale.

Se scot ouale prajite din tigaie si se aseaza pe un platou adanc, impreuna cu sosul si cu prazul.

Se scurg cartofii, se lasa sa se racoreasca putin si se presara deasupra patrunjel.

Se servesc alaturi de oua, in sosul de mustar.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise