Oua cu cartofi

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 5 oua intregi + 1 galbenus,
  • 8 cartofi,
  • 8 felii subtiri de bacon,
  • 1 lingura faina,
  • 80 g unt,
  • 3 linguri ulei,
  • 2 prize nucsoara macinata,
  • sare,
  • piper.

Mod de preparare

Spalati cartofii si fierbeti-i - cu coaja - circa 20 de minute. Curatati-i de coaja, zdrobiti-i cu furculita si incorporati 60 g de unt, faina, 1 ou intreg si 1 galbenus. Adaugati sare, piper si nucsoara si amestecati-le bine.

Incingeti cuptorul la 180gr..

Ungeti o tava cu unt si faceti cu spritul rozete de piure formand 4 coroane. Dati-le la cuptor si lasati-le sa se coaca si sa se rumeneasca aproximativ 10 minute.

Intre timp, incingeti uleiul intr-o tigaie si prajiti feliile de bacon. Impingeti-le apoi la marginea tigaii (de jur imprejur) si faceti la mijloc 4 ochiuri. Sarati si piperati.

Puneti pe farfurii cele 4 coronite de piure, asezati la mijloc cate un ochi si 2 felii de bacon si serviti-le imediat.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise