Oua cu sos si verdeturi

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 5 oua,
  • 250 g smantana subtire,
  • 1-2 linguri mustar,
  • sare,
  • piper macinat,
  • cateva picaturi Worcestersauce,
  • 2 cesti verdeturi tocate (patrunjel,
  • marar,
  • codite de ceapa verde, tarhon),
  • 1 lingurita miere,
  • 1 varf de cutit boia iute,
  • 8 masline umplute,
  • 1/2 ardei gras rosu,
  • 50 g cascaval,
  • zeama de lamaie,
  • scobitori din plastic.

Mod de preparare

1. Se fierb ouale, se baga sub un jet de apa rece si se decojesc. 2. Un ou se trece prin sita intr-un castron si se amesteca bine cu smantana si mustarul. Se sareaza, se pipereaza si apoi se incorporeaza sosul Worcester, zeama de lamaie (dupa gust), verdeata tocata, mierea si boiaua si se decoreaza cu cateva fire de patrunjel verde. 3. Celelalte oua se taie in doua si se garnisesc cu cate-o maslina, o bucatica de ardei rosu si un cubulet de cascaval, infipte pe scobitori. Ouale se servesc cu sos si cu bagheta sau paine pe vatra proaspata.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise