Oua gratinate

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 6 oua,
  • 75 g unt,
  • 25 g faina,
  • 2 linguri frisca nebatuta (smantana),
  • 1/2 l lapte,
  • 2 cepe,
  • 1 varf de cutit nucsoara rasa,
  • sare,
  • piper.

Mod de preparare

Preparati sosul bechamel exact ca in reteta nr. 2 (din unt, faina, lapte, frisca sau smantana, sare, piper si nucsoara).

Curatati ceapa, tocati-o marunt si caliti-o in 50 g unt, pana devine transparenta.

Fierbeti ouale circa 8 minute in apa cu sare, tineti-le sub jetul de apa rece, curatati-le de coaja si taiati-le rondele. Amestecati usor ouale cu ceapa si cu sosul bechamel, turnati-le intr-o forma termorezistenta, dati-le la cuptor si lasati-le sa se gratineze aproximativ 5 minute. Serviti-le imediat.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise