Oua gratinate

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6oua ,
  • 75gr. unt,
  • 25gr. faina,
  • 2lg. frisca nebatuta(smantana),
  • 1/2l. lapte,
  • 2cepe,
  • 1varf de cutitr nucsoara ,
  • sare ,
  • piper.

Mod de preparare

1.Se prepara sosul bechamel:puneti laptele sa fiarba intr-o craticioara si in alta cratita topiti untul. Adaugati faina,amestecand mereu cu o spatula, stingeti cu laptele clocotit, fara sa incetati sa amestecati.Sarati si piperati,condimentati cu nucsoara rasa si lasati sa fiarba la foc mic 10 min.,amestecand din cand in cand.

2. Curatati ceapa,tocati-o marunt si caliti-o in 50gr. unt, pana devine transparenta. Fierbeti ouale circa 8 min. in apa cu sare,tineti-le sub jetul de apa rece,curatati-le de coaja si taiati-le rondele. Amestecati usor ouale cu ceapa si cu sosul bechamel, turnati-le intr-o forma termorezistenta, dati-le la cuptor si lasati-le sa se gratineze aproximativ 5 min. Serviti-le imediat.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise