Oua in cuib de bacon la cuptor

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 oua
  • 12 felii bacon
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • patrunjel uscat
  • 2 linguri unt

Mod de preparare

Luam o tava de briose ( sau forme mici de ceramica daca aveti).

O ungem foarte bine cu unt, altfel riscati sa se prinda de tava.

Asezam cate doua felii de bacon, in forma de X.

Spargem ouale si le dam drumul peste bacon.

Le condimentam cu sare (nu foarte multa ca are si bacon-ul sare), piper, boia de ardei si patrunjel uscat, apoi le acoperim cu folie pentru a nu se intari bacon-ul.

Intr-o tava mai mare punem 1 1/2 cana apa.

Asezam tava cu oua in tava cu apa si o introducem in cuptorul incins.

O lasam pana oul prinde o pojghita alba deasupra si consideram noi ca sunt bine patrunse.

Cand sunt gata le scoatem sa se racoreasca putin apoi servim.

Merg servite cu o salata, cu rosii sau cu ce mai doriti.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise