Oua in cuiburi de rosii

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 6 rosii mari si tari,
  • 6 oua,
  • 1 ceapa,
  • 1 catel de usturoi,
  • 100 g masline negre,
  • 1 lingurita maghiran,
  • 3 linguri ulei de masline,
  • sare,
  • piper.

Mod de preparare

Incingeti cuptorul la 180°.

Luati rosiile, taiati-le capacelele, scobiti-le si puneti miezul deoparte. Sarati-le si piperati-le in interior, asezati-le - cu capacele cu tot - pe o tava unsa cu ulei si dati-le 10 minute la cuptor.

Intre timp, rumeniti ceapa curatata si taiata marunt circa 3-4 minute, in 2 linguri cu ulei, adaugati miezul de rosii taiat bucatele, usturoiul presat, maghiranul, sare si piper si lasati-le sa fiarba 5 minute.

Turnati jumatate din sosul astfel preparat in rosiile scobite. Spargeti ouale unul cate unul intr-o ceasca si lasati-le sa alunece, pe rand, in fiecare rosie. Sarati, piperati si puneti maslinele si sosul ramas de jur imprejurul rosiilor. Dati-le inca 10 minute la cuptor si serviti-le imediat cu salata verde.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise