Oua in sos de lapte

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4-6 persoane): 600 ml lapte,
  • 1/2 cub concentrat de pui (Knorr) faramitat,
  • 250 g ceapa taiata felii,
  • 25-40 g unt,
  • 2 linguri amidon,
  • sare,
  • piper negru macinat,
  • 1 varf de cutit piper de Cayenne,
  • 1 varf de cutit nucsoara rasa,
  • 6 oua fierte tari, taiate in patru.

Mod de preparare

Se incinge laptele si se dizolva in el cubul de concentrat de pui (faramitat).

Se caleste ceapa circa 10 minute in untul incins, pana ce devine sticloasa, se incorporeaza amidonul si pe urma se toarna laptele, putin cate putin. Se lasa sosul sa dea in clocot, amestecand intruna, se fierbe, circa 10 minute, la foc mic, amestecand in continuare, din timp in timp, si se condimenteaza cu sare, piper negru, piper de Cayenne si nucsoara.

Se introduc in sos sferturile de oua fierte - lasand cateva deoparte pentru garnisit - si se lasa sa se incinga.

Se pun ouale cu sos in 4-6 boluri mai mici si se garnisesc, inainte de a le servi, cu ouale puse deoparte tocate marunt. Ouale astfel preparate se pot servi ca aperitive - 6 portii - sau ca fel principal - 4 portii.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise