Oua la ceasca

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 10 oua mari
  • 50 g unt
  • 100 g cascaval
  • sare
  • smantana
  • sos de rosii
  • piper
  • patrunjel

Mod de preparare

Se ung 10 cesti reci cu unt, se sparge cate un ou in fiecare ceasca, se presara putina sare si piper, apoi se pun intr-o tava cu apa sa fiarba pana se coaguleaza oul dupa gust, mai moi sau mai tari.

Fierberea se poate realiza pe ochi de aragaza, pe plita sau in cuptor.

Cand ouale sunt gata se scot cestile din tava si se presara pe deasupra cascaval ras.

Se adauga sos de rosii, smantana si o frunza de patrunjel.

Ouale se servesc calde.

Se adauga suflet cat va lasa inima.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise