Oua marinate

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -6 oua fierte,vartoase
  • -2 linguri pasta de tomate
  • -1 lingura pasta de ardei gras
  • -6 bucati de hamsii
  • -100 ulei floarea sorelui + 100 ulei de masline
  • -o lingurita de zahar
  • -o legatura de patrunjel verde
  • -un catel de usturoi
  • -un varf de cutit de piper proaspat macinat

Mod de preparare

Ouale fierte, vartoase, le curatam de coaja si le punem in vasul in care vrem sa facem marinarea.

Intr-un bol punem pasta de tomate si ardei, usturoiul tocat marunt, zaharul, hamsiile si partunjelul, deasemenea tocat marunt si piperul. Sare nu mai punem ca pestele este sarat.

Peste toate astea, adaugam uleiul si amestecam usor. Tot amestecul il turnam peste oua. Acoperim vasul si punem la frigider pentru 24 de ore.

Cand le servesti, scurgi uleiul si folosesti sosul care este grozav! Cand o sa mai fac, o sa pun usturoi si mai putin si o sa adaug si o ceapa rosie taiata pestisori.

Reteta in pasi, la mine pe blog: http://inbucatarielajanet.blogspot.ro/2012/12/oua-marinate.html

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise