Oua ochiuri cu cascaval si mamaliga

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 2 persoane:
  • 4 oua
  • 50 g cascaval
  • 50 ml ulei
  • 300 g malai
  • 1 lingurita sare

Mod de preparare

Taiati doua felii de cascaval de 8-10 mm grosime.

Puneti la fiert cam 700 ml apa cu o jumatate de lingurita de sare si o lingura de ulei. Cand clocoteste, adaugati 200 g malai in ploaie si amestecati cu telul sau facaletul. Fierbeti 7-8 minute la foc mic, amestecand sa nu faca cocoloase, adaugati restul de malai, amestecati inca 3-4 minute si mamaliga este gata. Raturnati-o pe o tava sau pe o farfurie mai mare si infigeti lateral felii le de cascaval, dar nu de tot. Se vor inmuia numai bine pana faceti ochiurile.

Intr-o tigaie antiaderenta puneti uleiul la incins, spargeti ouale si puneti-le in ulei cate 2 odata, cu o lingura stropiti-le cu uleiul incins din tigaie pana se coaguleaza si deasupra. Puneti putina sare si asezati-le pe mamaliga dupa ce ati facut o adancitura. Procedati la fel si cu celelalte 2 oua.

Decorati cu o frunzulita de patrunjel, o bucatica de rosie, etc. Puteti sparge putin un galbenus sa curga peste mamaliga.

Se poate servi cu sos de usturoi, cu vinete sau ca atare.

Pofta buna.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise