Oua rascoapte cu sos picant de ciuperci

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -6 oua
  • -500 grame ciuperci
  • -1 lingurita mustar
  • -2 linguri ulei sau 50 grame unt
  • -sare
  • -piper
  • -1 lamaie
  • -1 lingurita faina

Mod de preparare

Se fierb ouale. Dupa ce se racesc se curata de coaja, se taie transversal in felii si se aseaza intr-un castron.

Ciupercile se taie in felii subtiri si se fierb 15 minute in apa cu sare, dupa care se scot pe un platou.

Se caleste faina in ulei sau unt, se stinge cu putina apa si se adauga ciupercile, mustarul, zeama de lamaie, sare, piper, lasand sa mai fiarba cateva minute. Cand este gata, acest sos se toarna peste feliile de oua.

Se poate orna cu felii de ciuperci fierte, foi de salata, ridichi etc.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise