Oua romanesti

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 oua; sare; piper; isma(menta); 2 cepe; bulion; unt (cat se poate de gras)

Mod de preparare

Se fierb ouale in apa impreuna cu sare dupa gust; se pun cepele la calit (curatate in prealabil si spalate) intr-o tigaie unsa in prealabil cu unt gras; dupa ce se aureste ceapa, se adauga bulionul si piperul si se mai caleste timp de 2 minute (ATENTIE! nu adaugati bulionul inainde de a se cali, auri ceapa, deoarece nu se va mai cali, ci se va intari si va prinde un gust neplacut!). Dupa ce ati stins focul, adaugati isma (menta), pentru un gust mai proaspat si mai bogat.

Nu uitati insa de oua! Acestea trebuie fierte doar 3 minute-pentru moi, 5 min-pt. cleioase si 10 minute pentru oua tari.

SUGESTIE DE PREZENTARE: adaugati (in farfurie) ceapa deasupra

POFTA BUNA!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise