Oua surpriza cu sos picant

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 oua
  • 30 gr. unt
  • o lingura sunca tocata
  • o lingurita pasta de sardele
  • o lingurita ceapa tocata marunt
  • o lingurita mustar
  • o lingurita patrunjel verde tocat
  • sare
  • piper
  • 2 pahare sos picant obtinut din: 1 pahar maioneza
  • o lingura hrean ras
  • 2 linguri smintina
  • o lingurita mustar (se amesteca maioneza usor cu smintina
  • mustarul
  • hreanul si sarea)

Mod de preparare

Ouale fierte tari se curata de coaja, apoi la partea mai lata a fiecarui ou se taie albusul pina la galbenus. Se scoate incet galbenusul (astfel ca albusul sa ramina intreg), se freaca cu untul, pasta de sardele, mustar, sare, piper, se adauga sunca, ceapa si verdeata tocate. Ouale se umplu trecind compozitia printr-un sprit special. Se toarna sosul rece in farfurie si se aranjeaza ouale in zig-zag

Se garniseste cu patrunjel verde si masline

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise