Oua umplute

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • oua (de la 2 in sus, functie de numarul de invitati)
  • la alegere:
  • (ciuperci
  • branza telemea
  • pate vegetal picant)
  • 2 linguri maioneza
  • 2 linguri smantana
  • 2 linguri creme fraiche
  • un castravete murat
  • 1 ceapa mica
  • marar verde
  • mustar
  • curry
  • sare , piper si ulei de masline

Mod de preparare

Mod de preparare oua umplute:

Se fierb ouale, timp de 5-6 minute dupa ce apa a dat in clocot (pentru ca galbenusul sa fie tare). Se scot in apa rece, se decojesc si se taie in jumatate. Se indeparteaza galbenusul.

Pentru reteta de oua umplute, puteti folosi in jumatatile de albus astfel obtinute, una dintre urmatoarele compozitii:

1. – se sfarama cu furculita 100 gr branza telemea, se adauga o lingura de smanatana, o lingurita de ulei de masline, cateva frunze de marar tocat marunt, un varf de cutit de piper; se pot adauga 1-2 galbenusuri de ou fiert, dupa preferinta.

2. – se amesteca o cutie de pate vegetal picant cu o lingura de maioneza, un castravete murat taiat fin si scurs de zeama, un varf de cutit praf de curry, sare si piper dupa gust; se pot adauga 1-2 galbenusuri de ou fiert, dupa preferinta.

3. – se toaca marunt 4-5 ciuperci si o ceapa foarte mica, se calesc 3-4 minute intr-o lingura de ulei. Dupa ce se racesc se amesteca cu o lingura de creme fraiche (se poate inlocui cu smantana) si cu una de mustar. Se adauga sare si piper dupa gust.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise