Oua umplute cu crema de urda

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 10 oua
  • 250 gr urda
  • 5 linguri smantana de tara
  • 1 legatura mica marar verde
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • gogosari in otet
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Punem oua le intr-o cratita cu apa, le punem pe aragaz.

Din momentul in care apa incepe sa clocoteasca apa, le fierbem 6-7 minute, apoi le dam deoparte.

Le bagam sub jetul de apa rece, le crapam putin si le lasam la racorit.

Le decojim, le taiem pe jumatate si scoatem galbenusurile.

Intr-un bol amestecam urda faramitata cu smantana.

Mararul verde il spalam, indepartam coditele, il tocam si il incorporam in branza.

Presaram sare, piper si busuioc.

La final punem 2-3 galbenusuri fierte, data pe razatoare si amestecam bine.

Cu o lingurita punem umplutura in jumatatile de oua.

Le asezam pe o tava, punem cate o bucatica de gogosar pe fiecare, iar deasupra presaram patrunjel verde tocat.

Le dam la rece pentru o ora, apoi servim!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise