Oua umplute cu pate si ciuperci

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 12 oua + 1 pentru maioneza
  • 1 pate de 200 gr
  • 100 gr ciuperci conservate
  • 2 castraveciori murati
  • 1 lingura unt
  • 1 lingurita marar uscat
  • sare
  • piper
  • 1 lingura mustar
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • ulei

Mod de preparare

Punem ouale la fiert cu un praf de sare pentru 8-10 minute din momentul in care incepe sa fiarba apa din oala.

Le scurgem cand sunt gata, le bagam sub jetul de apa rece sa se racoreasca apoi le decojim.

Le taiem pe jumatate si scoatem galbenusurile.

Ciupercile le spalam si le fierbem circa 20 de minute cu putina sare si piper.

Cand sunt gata le punem intr-o sita sa se scurga, sa se racoreasca, apoi le tocam marunt.

Castravetii murati ii taiem cubulete mici.

Intr-un bol frecam pateul cu untul, un praf de sare si putin piper.

Adaugam ciupercile maruntite, apoi 3 galbenusuri fierte date prin razatoarea mica si castravetii murati.

Amestecam bine iar la final incorporam mararul uscat.

Pentru maioneza procedam astfel:

Intr-un bol punem un galbenus crud, mustarul si un galbenus fiert dat prin razatoare.

Le mixam, apoi turnam ulei treptat pana obtinem maioneza dorita.

La final incorporam zeama de lamaie.

Intr-un pos punem umplutura si cu ajutorul sau umplem jumatatile de albus.

Pe un platou intindem un strat de maioneza apoi asezam ouale.

Le decoram cu frunzulite de marar verde si le dam la rece.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise