Oua umplute cu sardele de Lissa

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • oua dupa preferinta
  • o franzela
  • lapte
  • 2 sardele de Lissa
  • unt
  • patrunjel
  • piper
  • sare
  • smantana
  • pesmet fin

Mod de preparare

Se fierb ouale tari, se curata si se taie in doua in latime. Se taie foarte putin din capetele rotunde, astfel ca jumatatile de oua sa poata sta in picioare ca niste paharele. Se trec galbenusurile prin masina de tocat, impreuna cu o franzela inmuiata in lapte si stoarsa bine, si cu una sau doua sardele de Lissa spalate si curatate de oase. Se freaca toate la un loc cu o bucatica mica de unt proaspat, se mai adauga patrunjel taiat fin, putin piper si sare daca mai trebuie. Se umplu ouale cu acest amestec. Umplutura ramasa se subtiaza cu putina smantana si se pune intr-o farfurie ce merge la foc, unsa cu unt; deasupra se aseaza ouale frumos si se presara pesmet fin si cateva bucatele mici de unt. Se acopera cu o hartie unsa cu unt, ca sa nu se innegreasca pesmetele si se da la cuptor, la foc potrivit.

Se servesc calde.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise