Oute incondeiate

Timp pregatire
59 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • oute cate vreti
  • un cos de paie
  • decoratiuni sau vopsea
  • iarba verde (ceapa verde sau altceva)

Mod de preparare

Eu am spalat bine ouale cu detergent si apa, le-am sters cu un prosopel curat si le-am lasat cateva ore afara din frigider sa fie la temperatura camerei. Am pus apoi ouale in oala cu apa rece,sare, putin otet si am pus la fiert la foc mic ca sa nu crape. Din cele 30 de oua am reusit sa aleg 10 fara nici o fisura. Am considerat ca se vede mai bine desenul pe fond alb si nu le-am vopsit deloc, altfel nu s-ar mai fi inteles nimic. In anii trecuti am rosit ouale dar anul acesta am folosit decoratiuni. La anul vreau sa fac si cu frunze aplicate pe ele. Cand au fiert ouale tari le-am lasat la racit si apoi am introdus oul in abtibild si l-am pus intr-o lingura. L-am scufundat in apa clocotita pentru 3-5 secunde pana s-a mulat bine pe ou. Se fixeaza bine la mijloc astfel incat sa iasa egal in ambele parti. Am procedat la fel cu celelalte oua.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise