Pachetele de ciocolata cu gem

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 200 gr unt, la temperatura camerei
  • 200 gr zahar brun, pudra
  • 1 ou
  • 100 ml smantana
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 500 gr faina
  • 50 gr cacao pudra
  • 100 gr alune de padure,usor prajite apoi macinate
  • ½ lingurita scortisoara macinata
  • ½ lingurita praf de copt
  • ¼ lingurita bicarbonat de sodiu
  • Pentru umplutura
  • gem de caise
  • dulceata de trandafiri
  • 1 ou, batut

Mod de preparare

Incinge cuptorul la 190°

Intr-un vas amesteca faina cu cacaoa, alunele de padure macinate, scortisoara, praful de copt si bicarbonatul de sodiu.

Intr-un alt vas bate untul cu zaharul brun pudra.Incorporeaza apoi oul urmat de smantana si esenta de rom.Inglobeaza ingredientele uscate si amesteca pana la omogenizare.

Intinde aluatul obtinut pana ce ajunge la grosimea de 5 mm.Taie din acesta forme dorite, umple-le cu cate 1 lingurita de gem/dulceata apoi lipeste cu ou cate o forma umpluta si una simpla.Da pachetetele la copt 10 minute pana cand s-au rumenit usor.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise