Paine cu urda si leurda

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat:
  • 250ml apa
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura lapte praf
  • 1 lingura zahar
  • 1kg faina
  • 2 lingurite drojdie uscata
  • Umplutura:
  • 500g urda
  • 200g leurda proaspata (sau 100g congelata)
  • 2 oua
  • Glazura:
  • 1 ou
  • 1 lingurita lapte
  • 2 linguri seminte de susan

Mod de preparare

Punem ingredientele pentru aluat, in masina de paine in ordinea enumerate si setam pentru framantat si dospit.

Intre timp pregatim umplutura astfel: Spalam frunzele proaspete de leurda sub jet de apa rece, fiecare frunza in parte, le lasam la scurs, apoi le tocam marunt.

Punem intr-un bol urda, adaugam ouale putin batue si urda maruntita. Amestecam totul foarte bine.

Cand aluatul este gata dospit, il rasturnam pe masa de lucru si-l impartim in doua parti. Intindem fiecare bucata de aluat, adaugam umplutura si rulam. Obtinem doua rulade pe care le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Lasam inca 30’ la dospit.

Intre timp batem oul cu laptele si inainte de a introduce tava in cuptor, ungem ruladele cu amestecul de ou si presaram deasupra seminte.

Coacem painea la foc moderat 45’. Se lasa sa se raceasca, apoi se taie in felii si se serveste.

Pofta buna !

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise