Paine Mediteraneana (raw vegan)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 cana pulpa de nuca (rezulatata de la lapte de nuca
  • 1 cana pulpa de migdale (rezultata de la lapte de nuca)
  • 1/4 cana seminte de in, hidratate 30 min in 1/2 cana apa de izvor
  • 1/2 cana faina din seminte de in
  • 1/4 cana faina de nuca de macadamia
  • 1/4 cana faina de migdale
  • 1/2 cana faina din grau germinat, deshidratat si macinat
  • 1 cana faina de hrisca
  • 3 cani pulpa de morcov (rezultata de la suc)
  • 3 cani pulpa de dovlecel zucchini (rezulatat de la suc)
  • 1/2 cana rosii deshidratate, hidratate 30 min in 3/4 cana apa de izvor
  • 1/4 cana ardei capia deshidratat, macinat marunt
  • 6 linguri ulei extra virgin de masline
  • piper, dupa gust
  • 1 lingura pulbere de usturoi
  • sare de Himalaya, dupa gust
  • 3 linguri oregano
  • 1 lingura maghiran
  • 1 lingura busuioc

Mod de preparare

Se amesteca toate ingredientele de mai sus si se face un aluat cat mai uscat, dar elastic, din ele. (Mai putem adauga faina de hrisca daca este necesar). Se intinde o foaie de 5 mm grosime. Cu o forma de inox, taiem bucati mai mici si le punem in tavitele deshidratorului. Le lasam sa stea in deshidrator, aproximativ 10-15 ore, la 40 de garde C. Se pun in pungi si se pastreaza in frigider cateva saptamani.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise