Paine prajita cu piure de rosii

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • o bagheta (paine lunga si subtire)
  • 500 g rosii bine coapte
  • 4 catei de usturoi
  • 1 lingurita de ierburi aromate (oregano
  • rozmarin
  • menta
  • putina salvie)
  • sare
  • piper
  • 2 linguri de untdelemn
  • 75 g telemea.

Mod de preparare

Se taie bagheta in felii groase de 3-4 cm si se baga la cuptor, lasand-o sa se usuce 15-20 de minute. Se scoate si se lasa sa se raceasca.

Se asaza feliile de paine prajita pe un platou. Se spala rosiile, se curata de pielita, se taie in doua si li se scot semintele. Se curata usturoiul si se taie feliute subtiri. Rosiile si usturoiul se dau prin mixer, apoi se sareaza, se pipereaza, se amesteca cu untdelemn.

Se intinde sosul de rosii pe feliile de paine prajita, iar deasupra se rade branza telemea.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise