Paine surpriza

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • aluatul:
  • 1/2 g faina de grau
  • 1 ligurita drojdie de bere
  • o lingurita zahar
  • 100 g margarina
  • 5 linguri ulei
  • un ou
  • 1 cescuta lapte caldut
  • umplutura:
  • friptura, snitel, mezeluri, cascaval, orice produs din carne ce se gaseste in casa, 2 oua batute, condimente Din fiecare ingredient, cate una, doua felii.

Mod de preparare

- 3 linguri faina, zaharul, drojdia, 2 linguri lapte, se face o maia care se lasa la crescut cateva minute(la cald)

Se incoporeaza toate ingredientele inclusiv maiaua, se framanta cu mana umezita cu ulei, pana se desprinde aluatul de mana si de lighean. Se lasa la crescut o ora la cald.

Se intinde o foaie rotunda,cu grosimea de 1,5 cm. In mijlocul foii se asaza ingredientele taiate cubulete, amestcate cu oua batute.Se impatureste foaia ca un plic, se asaza in tava rotunda unsa cu ulei, se mai lasa la crescut o jumatate de ora , se unge cu ou batut si se da la copt in cuptorul incins, pana se rumeneste.Cine doreste, poate sa presare mac sau susan Se serveste calda.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise