Prajitura acadea (cake pops)

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 gr biscuiti Pepito
  • 100 gr mascarpone
  • 300 gr ciocolata menaj (alba si amaruie)
  • Pentru decor: bombonele colorate, migdale, nuci macinate, fulgi de ciocolata, orice va trece prin cap
  • bete frigarui

Mod de preparare

Eu am folosit biscuiti Pepito cu cacao si crema de lapte, dar puteti folosi biscuiti Oreo, Tempo sau altii care va plac. Singura conditie e sa fie cu crema.

Se tapeteaza o tava cu hartie de copt.

Se sfarma biscuitii (folosind robotul va fi foarte rapid). Se adauga mascarpone si se amesteca. Trebuie sa obtineti o pasta omogena. Din aceasta se formeaza bile (ies aproximativ 16 bucati din aceasta cantitate). Se pun in tava. Se intoduc betele de frigaruie in bile (aproximativ 1 cm adancime) si se pun in frigider pentru 30-40 minute.

Se topeste ciocolata la bain-marie sau in cuptorul cu microunde.

Prajiturile-acadele se scalda in ciocolata si se decoreaza dupa pofta ochilor si a inimii.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise