Paleuri cu Marmelada

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • unt 700g
  • zahar 700g
  • faina 1kg
  • oua 12 buc
  • vanilina 2g
  • lamaie coaja 1 buc

Mod de preparare

1. se freaca untul cu zaharul pudra pana ce se omogenizeaza

2. se adauga ouale unul cate unul,vanilina si coaja de lamaie

3. se bate pana se alifiaza

4. se adauga fainaamestecand cu o lopatica

5. se toarna compozitia,cu posul prevazut cu dui pe hartie diferite forme

6. se coc la foc bun,se lasa sa se raceasca

7 . se unesc doua cate doua cu marmelada sau crema

Mentiuni:

Se decoreaza cu gratar de fondant sau ciocolata

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise