PALEURI CU STAFIDE SI MIGDALE

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua
  • 350 g zahar
  • 350 g unt
  • 350 g faina
  • 100 g stafide
  • 100 g migdale
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • esenta de migdale

Mod de preparare

Zaharul se freaca bine cu untul pana se omogenizeaza,se adauga ouale pe rand,zaharul vanilat si esenta de migdale si se amesteca in continuare.

Se adauga migdalele pisate si stafidele inmuiate in prealabil in putina apa calda sau rom.La sfarsit se adauga faina si se amesteca pana se formeaza un aluat potrivit de moale.

Pe o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina se pun gramajoare de aluat cu lingurita,la distanta intre ele.

Se coc la foc potrivit pana se rumenesc usor pe margine.Se scot si se aseaza pe platouri pana se racesc.Nu se aseaza unul peste altul cat sunt calde.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise