PANCAKES

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4oog faina
  • 5 linguri zahar
  • un praf de sare
  • 2 oua
  • 600ml lapte batut
  • 2 plicuri praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 40g unt topit

Mod de preparare

Intr-un bol amestecam faina,sarea,praful de copt si zaharul vanilat.Separat amestecam laptele batut cu cele 2 oua.Turnam laptele peste amestecul de faina si omogenizam cu mixerul, cu atentie sa nu ramana cocoloase,iar la sfarsit adaugam untul topit in compozitie.Lasam compozitia la frigider pentru 30 de minute.Luam o tigaie de teflon(nu este nevoie de ulei la prajit) si o punem la incins pe foc.Cnd s-a incins destul,turnam cu atentie cu un polonic cate o gramajoara rotunda.Se prajeste pe ambele parti pana devin aurii.Atentie,focul nu trebuie sa fie puternic.Stim ca este gata de intaors atunci cand apar mici bule in aluatul de deasupra.Se serveste cu inghetata de vanilie si dulceata.Ori cu sirop de artat in stil american.Dar le puteti servi cu orice va place.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise