Pancakes

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g faina
  • 1 plic praf copt
  • un praf sare
  • 2 oua
  • 2 linguri zahar
  • 250 ml lapte
  • 4 linguri ulei

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si o lingura zahar.

Laptele caldut se amesteca cu galbenusurile, uleiul, faina, praful de copt si o lingura zahar. Se amesteca bine si se adauga peste albusurile batute spuma. Se va obtine o comnpozitie ca o smantana.

O tigaie de teflon se incinge si se unge cu putin ulei, care este de ajuns pentru toate clatitele (nu este nevoie sa mai adaugam ulterior).

In centrul tigaii se adauga cu un polonic aluatul, care se va intinde singur atat cat este nevoie.

Cand observam ca aluatul face bule si incep sa se sparga, se intoarce si se coace si pe cealalta parte.

Se pot adauga in compozitie afine proaspete sau banane zdrobite.

Se servesc cu sirop de artar(cine are) sau dulceata. Pofta buna!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise