Pancakes

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g faina
  • 1 plic praf copt
  • un praf sare
  • 2 oua
  • 2 linguri zahar
  • 250 ml lapte
  • 4 linguri ulei

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si o lingura zahar.

Laptele caldut se amesteca cu galbenusurile, uleiul, faina, praful de copt si o lingura zahar. Se amesteca bine si se adauga peste albusurile batute spuma. Se va obtine o comnpozitie ca o smantana.

O tigaie de teflon se incinge si se unge cu putin ulei, care este de ajuns pentru toate clatitele (nu este nevoie sa mai adaugam ulterior).

In centrul tigaii se adauga cu un polonic aluatul, care se va intinde singur atat cat este nevoie.

Cand observam ca aluatul face bule si incep sa se sparga, se intoarce si se coace si pe cealalta parte.

Se pot adauga in compozitie afine proaspete sau banane zdrobite.

Se servesc cu sirop de artar(cine are) sau dulceata. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise