Pancakes cu inghetata si sos de mure

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru pancakes:
  • 3 oua
  • 4 linguri smantana groasa, de la frigider
  • 25 gr unt
  • 15 gr indulcitor Green Sugar
  • 6 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • 1 lingura ulei
  • Pentru sos:
  • 1 canita mure
  • 9 gr indulcitor Green Sugar
  • inghetata de fucte de padure pentru servit

Mod de preparare

Pancakes:

Topim untul, il lasam sa se raceasca.

Galbenusurile le mixam spuma cu indulcitorul.

Adaugam untul, apoi smantana, faina, praful de copt si esenta.

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare.

Le incorporam in compozitia de galbenusuri, cu o paleta, cu miscari lente.

Incingem o tigaie antiaderanta, punem uleiul, luam un servetel si cu el ungem toata suprafata tigaii cu ulei.

Cand s-a incins, dam focul potrivit, punem cu o lingura din compozitie, le aplatizam putin.

Le coacem pe ambele parti, le scoatem pe un platou.

Sosul:

Intr-un vas punem murea congelata cu indulcitorul.

Le transferam pe foc, lasam sa dea cateva clocote, cat sa se ingroase putin.

Cand este gata, dam deoparte sosul.

Pe un platou punem putin sos, pancakes, apoi inghetata si iar putin sos de mure.

Sa aveti pofta!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise