Pancakes cu mere si nuca de post

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 cana si 1/2 apa minerala
  • 4 linguri zahar
  • 5 linguri ulei
  • 15-16 linguri faina
  • 3 linguri nuca macinata
  • 2 mere
  • un praf de sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • putin ulei pentru uns tigaia
  • sirop de portocale pentru servit ( sau ce altceva doriti)

Mod de preparare

Intr-un bol punem apa minerala, sarea, zaharul, uleiul si le amestecam cu un tel.

Incorporam faina cernuta, treptat, apoi stingem praful de copt cu zeama de lamaie si il punem in comcpozitie.

Spalam merele, le decojim si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari.

Le adaugam peste aluat, apoi nuca macinata si esenta de rom.

Lasam 15 minute aluatul sa se odihneasca.

Incingem o tigaie, picuram ulei si il intindem peste tot.

Cu un polonic punem cate putina compozitie, rumenim pancakes-urile frumos pe ambele parti, iar la intors ne ajutam de o paleta.

Le asezam pe un platou, le stropim cu sirop de portocale si servim.

Yamiiii, atat pot sa zic!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise