Pancakes - Reteta Jamie Oliver

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 oua mari
  • 115 g faina
  • 1 lgt cu varf praf de copt
  • 140 ml lapte
  • 5 lgt zahar (nu erau in reteta originala)
  • un praf de sare
  • ulei, pentru uns tigaia

Mod de preparare

Mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc.

Turnam cate putin lapte, apoi daugam putina faina (amestecata in prealabil cu praful de copt), alternam asa pana se termina, mixam usor, continuu, ca la clatitele clasice. Batem albusurile spuma si le incorporam usor cu o lingura in amestecul de galbenusuri.

Omogenizam bine. O sa obtinem un aluat asemanator celui de pandispan, putin mai fluid.

Incingem o tigaie de teflon, pe care o ungem cu putin ulei.

Turnam cam o jumatate de polonic.

Cînd se formeaza gauri pe suprafata pancake-ului, il întoarceti cu o spatula subtire.

Totul dureaza ceva mai mult de 1 minut. Nu le lasati prea mult ca se ard.

Le-am mancat cu finetti si frisca.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise