Pancakes sarate cu urda si marar

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 315 gr faina alba
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita sare
  • 2 lingurite praf de copt,
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 500 ml lapte batut
  • 2 oua
  • 60 gr unt topit
  • 200 gr urda
  • o legatura de marar
  • sare

Mod de preparare

Intr-un bol incapator amestecati faina, zaharul, praful de copt, bicarbonatul si sarea.

Intr-un alt bol bateti usor ouale. Omogenizati cu untul topit si cu laptele batut. Mixati bine. Turnati amestecul lichid peste ingredientele solide si amestecati pana cand se omogenizeaza,

iar aluatul nu are cocoloase. Amestecati cu telul, nu folositi mixerul.

Daca le veti bate prea tare, atunci aceste pufosenii de pancakes vor deveni dense si grele. Amestecati urda cu sarea si incorporati-o in aluatul de pancakes.

Incingeti Panini Maker Breville si ( cam dupa aproximativ 6 minute scrie in manualul de utilizare al aparatului ca e perfect incins, al temperatura optima) turnati un polonic mic in mijlocul placii antiaderente.

Nu e nevoie sa ungeti cu ulei, dar daca o faceti, asa cum am facut eu la prima utilizare ( nestiind exact ce si cum) nu se intampla nimic rau.

Ideea e ca folosind acest aparatul Panini Maker Breville puteti face clatite coapte fara ulei, ceea ce o super! Deci turnati un polonic mic si nivelati la rotund, in cerc, cu polonicul, astfel incat sa obtineti o clatita cat mai uniforma.

Imediat ce incepe sa se coaca pe o parte, presarati marar pe partea de deasupra.

Nu inchideti capacul. Coaceti 4 minute si invartiti clatita cu ajutorul unei spatule de lemn sau silicon. Nu folositi metal.

Preparati cate o clatita pe rand si suprapuneti-le pe o farfurie, sub un prosopel curat, pana ce dati gata intreaga compozitie.

Consumati aceste pancakes cu urda si marar cu iaurt si ardei iute.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise