Pandispan cu crema de vanilie si fructe

Timp pregatire
59 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru foaia de pandispan:
  • 4-5 oua
  • 10 linguri de zahar
  • 10 linguri de faina
  • un praf de sare
  • jumatate de plic mic de praf de copt
  • Pentru crema de vanilie:
  • un plic de budinca de vanilie/ Creme Ole de vanilie/ crema pt Cremes
  • lapte, conform cantitatii de pe plic (400 ml pt budinca sau creme ole, 700 pentru crema pentru Cremes)
  • Optional: frisca
  • orice fel de fructe

Mod de preparare

Pandispanul: Se separa ouale, albusul se bate foarte bine cu un praf de sare, se adauga si galbenusul treptat, zaharul, faina si apoi praful de copt. Se da la cuptorul preincazlit, la 180 de grade pana cand se rumeneste (circa 25 de minute). Intre timp se prepara crema de vanilie (respectiv se bate frisca daca ati ales sa folositi) si se pregatesc fructele. Pe blatul de pandispan racit, se intinde crema de vanilie (frisca daca doriti), iar deasupra se aseaza fructele. Daca nu se consuma imediat, puteti turna o gelatina peste fructe pentru ca altfel se vor oxida. Eu am stropit putin cu lamaie kiwi-ul si banana si au tinut o zi, spre doua fara gelatina. Pofta mare!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise