Pandispan cu migdale si chantilly

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 oua
  • 125 g zahar
  • 125g unt
  • 150g ciocolata amara 70%
  • 60g lapte
  • 1 lingurita de cafea lichida mai concentrata(am folosit expresso)
  • 1 lingurita praf de copt
  • 125g faina
  • 150 g migdale prajite
  • 100g ciocolata alba
  • pt chantilly:
  • 3 galbenuse
  • 30g faina
  • 50g zahar fin
  • 250ml lapte
  • 250ml frisca batuta

Mod de preparare

Incalzim cuptorul 175-180°C,separam albusurile de galbenusuri,amestecam galbenusurile cu zaharul pana acestea devin o spuma ,daca este necesar mai adaugati o lingura 2 de apa;Bateti albusurile spuma tare,si le dati deoparte;

Topim ciocolata in microunde,amestecam cu laptele caldut,adaugam untul topit dar nu cald,continuam cu cafeaua ,iar la sfarsit incorporam crema de galbenuse,albusurile spuma si faina amestecata si cernuta de cateva ori cu praful de copt;

Omogenizam,turnam compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu faina ;

Coacem in cuptorul cald 40minute;

Intre timp pregatim chantilly:

Amestecam galbenusurile cu zaharul,adaugam faina si omogenizam;Punem la incalzit laptele,cand acesta fierbe adaugam compozitia de oua,amestem incontinuu pana la ingrosarea cremei,dam deoparte si punem crema imediat la racit i9ntr-un vas cu apa rece,amestecand,pt a evita formarea de bulgarasi de crema in interior;

Dupa racire amestecam, crema cu frisca batuta, umplem blatul taiat pe jumatate;Topim ciocolata alba la microunde ,turnam peste blat,iar deasupra decoram cu migdaloe feliate si prajite;

Se serveste taiata cuburi!

Prajitura am pregatit-o pt o ocazie speciala si nu mii se parea momentul pt a o fotografia in sectiune!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise